TOCANUL DE OAIE al băciței Marioara Băbu, atestat ca produs tradițional

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

“Tocanul de oaie”, realizat la Novaci, a fost înregistrat oficial ca produs tradițional de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Simt nevoia să împart bucuria unui vis împlinit alături de voi. Împreună cu familia mea şi o echipă de oameni de la Primăria Novaci, Primăria Voineasa, DSV Gorj, DSV Vâlcea, CJ Gorj, Prefectura Gorj, Drumurile Naţionale, DAJ Gorj şi, nu în ultimul rând, Direcţia Generală de Industrie Alimentară din MADR, am întocmit documentaţia şi am obţinut Atestatul nr. 742 pentru produs tradiţional TOCAN DE OAIE. Am fost motivată şi hotărâtă să fac acest demers pentru a menţine şi transmite tradiția moștenirea din neam. Am alături familia şi toţi prietenii care au trecut pragul Stânei Ștefanu. Alături de ceilalţi crescătorii de ovine din zonă, vom analiza şi demara procedurile necesare de obținere a INDICATIEI GEOGRAFICE CU AREAL PROTEJAT. Suntem convinşi că este o oportunitate şi încrezători că vom reuşi să ne îndeplinim şi acest proiect”, a anunțat Marioara Băbu, proprietara stânei de pe Transalpina.

Joi, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a ajuns pe Transalpina, pentru a-i înmâna băciței Mărioara Băbu atestatul de produs traditional pentru tocanul de oaie, fiind primit cu bucate tradiționale. Daea a fost însoțit de președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu.

1 Comentariu pentru “TOCANUL DE OAIE al băciței Marioara Băbu, atestat ca produs tradițional”

  1. [...] Vezi articol pe Radio Infinit – Asculta Muzica, Stiri, Discutii Online [...]

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici