Doru Vișan: Lucrez la SCHEMA DE SPRIJIN pentru CE Oltenia

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Nicio reacție de la Complexul Energetic Oltenia după ce deputatul Dan Vâlceanu a acuzat, vineri, în conferință de presă, că ar urma să fie anunțat un profit fals pe primele 6 luni ale anului. Președintele liberalilor a prezentat balanța de verificare pe prima jumătate din 2019, observând că n-au fost provizionate certificatele de carbon. Liderii sindicali din cadrul CEO îl acuză pe Vîlceanu de interes politic, în vreme ce secretarul de stat din Ministerul Energiei, Doru Vișan, ne-a informat că are în lucru schema de sprijin prin care statul să poată ajuta CEO în achiziționarea certificatelor de carbon.

În conferință de presă susținută vineri la sediul PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu acuza conducerea Complexului Energetic Oltenia că urmează să anunțe un profit fals pe primele 6 luni ale anului 2019, din dorința de a arăta că, în companie, ”curge lapte și miere”.

Liderii sindicali susțin, însă, în cor, că problema certificatelor de CO2 este cea mai grea de pe umerii CE Oltenia.

Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, nu crede că șefii CEO își vor permite să anunțe, la 6 luni, alte date financiare decât cele reale.

Constantin Crețan, președintele Sindicatului Lignitul Oltenia, spune că tot ceea ce se întâmplă la Complexul Oltenia are legătură cu deciziile politice și este din vina politicienilor.

”Avem probleme grave cu creditele! Toată lumea este grămadă pe CEO ca să-și facă campanie, firmele de casă ale unor politicieni fac presiuni ca să ia afaceri bine plătite!” acuză sindicalistul.

Nici Eugen Iovan nu crede că șefii CEO vor publica date false privind situația financiară a companiei. Liderul de la Termocentrala Turceni pune declarațiile deputatului Vâlceanu pe seama jocului politic.

Doru Vișan, secretar de stat în Ministerul Energiei, nu comentează pe marginea declarațiilor deputatului Vîlceanu dar ne-a informat că lucrează la schema de sprijin pentru certificatele de CO2.

Deși deputatul Vîlceanu a lansat acuzații grave, vineri, în conferința de presă, conducerea CE Oltenia nu a venit cu nicio reacție. Președintele PNL Gorj observă că ”avem de-a face cu o secretomanie care te pune pe gânduri”.


1 Comentariu pentru “Doru Vișan: Lucrez la SCHEMA DE SPRIJIN pentru CE Oltenia”

  1. [...] Vezi articol pe Radio Infinit – Asculta Muzica, Stiri, Discutii Online [...]

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici