Ecologiști: Deputatul Șarapatin, exponent al grupului de parlamentari anti-natură din Gorj

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Mai mulți ecologiști îi cer președintelui Klaus Iohannis să împiedice producerea unui „ecocid” pe Defileul Jiului și în alte zonă din țară unde sunt hidrocentrale în construcție. Președintele ar urma să promulge legea votată recent de parlamentari, prin care hidrocentralele sunt transformate în lucrări de interes public major.

Această schimbare ar permite reluarea lucrărilor la hidrocentralele din Defileul Jiului și finalizarea acestora, construcțiile fiind executate deja în mare parte. Acestea nu au mai fost terminate după ce ecologiștii au obținut în instanță blocarea lucrărilor.

Cătălin Dejeu este unul dintre ecologiștii care i-a scris președintelui Iohannis despre nevoia de a nu promulga această lege, la care inițiator este deputatul de Gorj, Elvira Șarapatin.

În opinia mea, este cel mai nociv pentru mediu proiect de lege din ultimii 30 de ani. Pentru că el vizează facilitarea distrugerii unui tip de ecosisteme care este deja aproape complet distrus în România, cel al râurilor de munte (…) Proiectul de lege a fost scris pentru a facilita încălcarea deciziei definitive a Curții de Apel București, privind Defileul Jiului. Iată că demnitarii corupți nu vor nici să asculte vocea cetățenilor, nici să respecte hotărârile definitive ale instanțelor. Inițiatoarea, Elvira Șarapatin(PSD), este un exponent al grupului de parlamentari anti-natură din Gorj”,  a menționat Cătălin Dejeu.

Activiștii de mediu îi cer președintelui nu doar să nu promulge legea, ci să sesizeze Curtea Constituțională, pe motiv că legea ar încălca Constituția, dar și reglementări europene în materie de protecție a mediului.

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici