Interviu cu primarul Dorin Filip: Trebuia făcut de mult timp parc fotovoltaic la Rovinari

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Dorin Filip spune că trebuia făcut parc fotovoltaic la Rovinari, de mulţi ani. Primarul se bucură, însă, că Dumnezeu i-a dat conducerii Complexului Oltenia mintea de pe urmă şi a luat decizia de a monta panouri solare pe halda de steril Beterega.

Filip reaminteşte, că în urmă cu 2 ani, venea cu propunerea ca pe halda steril să se monteze solare, o investiţie ce-ar fi putut fi făcută în colaborare cu o firmă din China. Numai că, guvernanţii s-au opus, motivând că nu este de acord Fondul Proprietatea, acţionarul minoritar al CEO.

Dorin Filip

„Stăm pe o mină de aur şi n-o fructificăm, probabil managerului privat al Complexului Oltenia i-a ajuns cuţitul la os” mai spune Dorin Filip.

Primarul din Rovinari rămâne deocamdată, sceptic. Zice că până nu vede „hârtiile mişcându-se” nu crede nici în investiţia CEO cu parcul fotovoltaic, nici în cea a chinezilor, grupul energetic nou.

Dorin Filip

Dorin Filip spune că parcul fotovoltaic ar fi trebuit să fie realizat mai din timp pentru ca CEO să nu plătească certificatele verzi. Cât despre anunţul managerului Laurenţiu Ciurel că ia în calcul exportul de energie, edilul comentează că  dacă va fi realizat grupul energetic nou, chinezii n-o să-şi poată vinde energia produsă în ţară, unde consumul este destul de scăzut.

Dorin Filip

1 Comentariu pentru “Interviu cu primarul Dorin Filip: Trebuia făcut de mult timp parc fotovoltaic la Rovinari”

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici