Ruşeţ şi Militaru, despre creditul de 100 de miliarde de lei vechi pe care vrea să-l facă Hanu

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Parlamentarii din Motru, Ion Ruşeţ şi Severus Militaru, nu agreează ideea lui Dorin Hanu de a împrumuta oraşul cu 100 de miliarde de lei vechi, pe final de mandat. Suma li se pare mult prea mare, iar ratele şi dobânzile ar putea fi greu de suportat din bugetul local.

Senatorul Ion Ruşeţ crede că, dacă tot avea de gând să îndatoreze oraşul, primarul Dorin Hanu ar fi trebuit s-o facă în primul an de mandat. Adică, lua cele 100 de miliarde de lei vechi de la bancă şi, în campanie, le explica oamenilor ce-a făcut cu banii, le arăta investiţiile. Pentru că, spune Ruşeţ, există riscul ca ştrandul, de exemplu, sau alte investiţii să rămână nefăcute. „N-aş spune că e parşivitate, ci poate o lipsă de colegialitate” zice senatorul de Motru.

Ion Ruşeţ

Deputatul Severus Militaru, preşedintele PDL Motru, spune că un proiect european a fost aprobat recent de Ministerul Dezvoltării, iar autorităţile trebuie să vină cu cofinanţare. Parlamentarul critică primăria că n-a alocat bani pentru continuarea lucrării de alimentare cu apă în satele componente, şi, acum, ar fi stagnată. „Din câte am înţeles vor să folosească o parte din împrumut pentru această investiţie, începută de trei ani” ne-a spus Militaru.

Severus Militaru

Militaru va face o analiză cu consilierii locali PDL pe marginea cheltuielilor pe care vrea să le facă Primăria în acest an. Spre deosebire de alţi politicieni locali, deputatul crede că ştrandul ar fi un lucru bun pentru tineretul din oraş, deşi, i s-ar părea mai potrivit, dacă tot se cheltuie nişte bani, să fie făcută o piscină acoperită care să poată fi folosită tot anul şi-ar aduce nişte bani la buget.

Severus Militaru

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici